Fyldning – huller i tænderne

huller i tænderne

Vi ser det som et af vore kerneområder at hjælpe dig til at undgå huller.

Huller i tænderne

Huller i tænderne også kaldet caries er en udbredt sygdom, og ”lyden af boret” er nok det, de fleste forbinder med et tandlægebesøg.

Hos Tandlægerne Stjernepladsen er vi mest interesseret i at hjælpe dig til at undgå huller. Derfor vil du altid opleve, at vi bruger megen tid på at forklare og vise dig, hvordan netop du kan undgå huller i dine tænder.

Skulle det alligevel ske, at der er en carieslæsion, som du ikke selv kan behandle med f.eks. daglig brug af tandtråd, laver vi en fyldning. Vi tager os altid god tid til at bygge din fyldning op i flere små lag, så vi dels opnår maksimal styrke, ligesom vi opnår en helt ”usynlig” fyldning, som matcher farven på dine tænder. Vi bruger altid kun de bedste materialer, og bygger ofte fyldningerne op i forskellige farvenuancer for at opnå et naturligt udseende.

Hvis et hul er blevet så stort, at det går i nærheden af nerven i din tand, lægger vi et beskyttende lag mellem nerve og fyldning. På den måde kan man i langt de fleste tilfælde undgå rodbehandling. Det kan dog medføre, at tanden er følsom overfor kulde og ved tygning de første dage eller uger, indtil nerven er ”helet”. Nogle gange skal tanden dog rodbehandles, trods det ekstra beskyttende lag. I så fald vil du enten have meget ondt – andre gange har du ikke ondt, og infektionen opdager vi i forbindelse med en almindelig undersøgelse. Hvis du ønsker mere information om rodbehandlinger, så klik her.