Tandlægeskræk
Tandlægeskræk
Mange er bange for at gå til tandlæge. For nogle kan tandlægeskrækken blive så alvorlig, at de helt fravælger regelmæssige tandkontroller.
Det er sjældent selve tandlægen, man er bange for. Snarere er det undersøgelses- eller behandlingssituationen på tandklinikken.
Tandlægeskræk
Det anslås at 10% af den danske befolkning lider af egentlig tandlægeskræk, mens 30% er ramt af en mildere form for ubehag ved at gå til tandlæge.
Den onde spiral kan forværres, hvis der meldes afbud til en tandlægetid. Det kan gøre det sværere at overholde sin aftale med tandlægen næste gang. Herved opstår der en risiko for, at ens tænder bliver gradvis dårligere.
Smertefulde oplevelser under tandbehandling tidligere i livet kan bidrage til, at man sidenhen udvikler tandlægeskræk.
Tænder og mund udgør jo et af de mest følsomme og private områder på den menneskelige krop.
Der ikke er noget at være flov over, hvis man lider af tandlægeskræk. Dels er man ikke alene, dels kan der gøres noget for at afhjælpe tilstanden.
Hos Tandlægerne Stjernepladsen har hele behandlerteamet god forståelse for mennesker, der lider af tandlægeskræk, og vi har erfaring i at tage vare på disse individer også.
Lider du af tandlægeskræk, kan det være en fordel at være åben om det. Sig det endelig. Du er også velkommen til at medbringe din egen afspændingsmusik, eller bare musik. Vejrtrækningsøvelser kan også bidrage til at reducere stress og angst.
Aftal gerne en morgentid så du bruger mindre af dagen på at være nervøs. Kom i god tid og vær udhvilet. Dette reducerer stress og dermed også angst.
Undervejs i behandlingen kan du selv styre forløbet ved et aftalt håndsignal. Du kan på denne måde bede om en pause, hvis der opstår behov for det. Stil endelig spørgsmål til hvad der skal ske.
I sjældne tilfælde kan det være nødvendigt med et beroligende middel inden behandlingen.
Vi gør vores yderste for at behandlingssituationen skal afvikles i så trygge, rolige og smertefrie rammer som muligt.